15jul
Zomeravondmarkt JuliJul 15 2023 19:30 - 22:00 UTCBoomhofstraat, Gramsbergen

Cultuur

In Gramsbergen maken we veel lekkere en leuke producten. En dat mag iedereen weten. Daarom houdt Stichting ProGram op zaterdag 15 juli (vanaf 19.30 uur) een nieuw evenement: een kleinschalige zomeravondmarkt onder de titel Gemaakt in Gramsbergen.

In het centrum presenteren lokale producenten hun producten. ,,Want in Gramsbergen en de buurtschappen worden veel unieke producten  gemaakt’’, zegt voorzitter Ronald Belser. Dat gebeurt bedrijfsmatig maar ook uit hobbyisme, en de verkoop is een professionele aangelegenheid in winkels en via webshops, maar gebeurt ook gewoon aan huis bij de makers.

Dit alles komt samen op de zomeravondmarkt. De Saksische kruidkoek en andere streekspecialiteiten van bakker Slatman,  vlees van Eerlijk Rund, honing van de plaatselijke imker Henk Warners, kaas van De Kiefte, bier van brouwerij Mommeriete, port, limoncello, taarten, brood en meel van de Rokermolen, fruitsalades van Albert & Ina Vasse, in Ane legde eieren, wenskaarten (Wensjegeluk), lederwaren (AliFlo), beschilderde houten bordjes (Vechtdal Deco), sieraden (ZivahPure),  kunstvoorwerpen van Aneta, Igor en Anna, de Gramsberger producten van museum Infocentrum Vechtdal en de in Gramsbergen gebouwde replica van de Vechtzomp.

Speciaal op deze avond, waarvan iedereen natuurlijk hoopt dat er zomerse temperaturen heersen, serveert Harry’s Eetcafé op het terras een cocktail. De naam, Green Monkey Cocktail, is natuurlijk een verwijzing naar de bijnaam van de inwoners van Gramsbergen. In het drankje gaan Blue Curacao, Pisang Ambon, sinaasappelsap en room.

Optredens
Dat alles wordt omlijst met optredens van Gramsberger bodem. Dat zijn de drie  streetdancegroepen van de gymnastiekvereniging, Bert Sloots met zijn gedichten die hij dagelijks op social media zet en in boekvorm heeft uitgegeven en muziek en zang van Duo Lynn & Pepijn. Voor de inwendige mens zorgen de twee foodtrucks uit Anerveen: Sweet on Wheels en De Kleine Generaal

Voorzitter Ronald Belser zegt dat Stichting ProGram op het idee voor de zomeravondmarkt is gekomen toen werd nagedacht over een nieuw evenement met als doel meer reuring en vergroting van de toeristische aantrekkelijkheid van Gramsbergen. ,,Maar de markt is natuurlijk tegelijk ook een gezamenlijke presentatie van wat hier allemaal vandaan komt, en een kans voor de producenten zich te presenteren en reclame te maken voor hun product. Zo slaan we twee vliegen in één klap.’’

Begint over Eindigt over Afgelopen
 • 0

  days

 • 0

  hours

 • 0

  minutes

 • 0

  seconds

Importeren naar Google Calender

Lokatie

Centrum Gramsbergen, Boomhofstraat, Gramsbergen

Route

Kan route niet vinden!

 • Schema
 • Gasten
 • Aanwezigheid
 • Prognose
 • Commentaar

Weersgegevens zijn momenteel niet beschikbaar voor deze locatie

Weerbericht

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Vochtigheid stec_replace_current_humidity %

Voelt als stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Prognose

Datum

Weer

Temp

stec_replace_5days

Volgende 24 uur

Aangedreven door openweathermap.org

Waar de Vecht ons land binnenstroomt

Recente berichten

Zoek je contact met een instelling?

© 2023 Stichting Gramsbergen.nl