Openluchttheater

Het openluchttheater is gelegen op een unieke locatie, in een klein bos aan de rand van Gramsbergen en is een belangrijke cultuurhistorische plek in Noordoost-Overijssel.

In 1958 nam toneelvereniging DITO initiatief voor de aanleg van een openluchttheater in Gramsberger Bosje. Na goedkeuring van het plan door B&W van de toenmalige gemeente Gramsbergen is het werk in eigen beheer uitgevoerd: kap bomen, aanbrengen zand voor toneel, paaltjes uit boompjes zagen waarop planken werden gelegd als zitplaats toeschouwers. De eerste voorstelling was op 18 juli 1959 en werd een overweldigend succes. Daarna heeft DITO tientallen jaren succesvol een openluchtspel opgevoerd. Maar toen hier een einde aan kwam, raakte het theater buiten gebruik en in verval.

In 2016 is een renovatieplan uitgevoerd. Het openluchttheater heeft nu een terrassenstelsel en beschikt over ruim 300 comfortabel zittende stoelen.


Uitgelicht:


Maak je keuze:

  1. Valentijnswandeling
  2. Gramsberger Torentocht
  3. Bevrijdingsconcert 75 Jaar bevrijding 2020 - GAAT NIET DOOR
  4. Kunstmanifestatie Gramsbergen
  5. Vechtrace
  6. G-parade
  7. Gramsbergen Lichtstad
  8. Kerstmarkt
  9. Drempel FM

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.