Er zijn uit tientallen vrijwilligers bestaande werkgroepen geformeerd voor de organisatie en uitvoering van:

 *   Gramsberger Torentocht.

Wandelroutes van 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer door Gramsbergen en de omliggende buurtschappen. Veel aandacht voor beleving met bezoeken aan o.a. (agrarische) bedrijven, natuur, de Vecht, streekproducten. Het draait deze dag verder om  bewegen en een gezonde en sportieve leefstijl.

 *  Het Bostheater.

Met een renovatieplan is het vervallen openluchttheater uit 1958 geschikt gemaakt voor voorstellingen. Fase 1 uitgevoerd in  2016, volledige renovatie en aanleg terrassenstelsel, fase 2 uitgevoerd in 2018, bouw overkapping van het podium.

Theaterprogramma met diverse culturele vormen in de zomermaanden voor eigen inwoners, de regio  en in het  Vechtdal verblijvende toeristen..

*   Kunstmanifestatie.

Een dag die volledig in het teken staat van kunst. Een kunstmarkt rond de Boomhofkerk biedt (semi-)professionele en amateurkunstenaars een podium om  hun werk te  tonen en te verkopen. Tevens educatieve activiteiten om kunstbeoefening te stimuleren,  vooral onder jongeren, exposities en (muzikale)  optredens. Om de twee jaar op de laatste zondag van september.

 *   Kerst.

Plaatsing grote kerstboom bij de Boomhofkerk, met creatieve inbreng van b.v. schoolkinderen of   bewoners van verzorgingscentrum ’t Welgelegen, en een kerststal.

Kerst-cadeaumarkt in het centrum, met tientallen standhouders, bijzondere activiteiten zoals een kerstmannenkoor,  knieperties bakken (traditie bewaren), knutselactiviteiten voor kinderen. Onder auspiciën EMM/MOG.

*   Panelenproject.

 Op 15 locaties zijn informatiepanelen geplaatst die weergeven hoe Gramsbergen door de loop der jaren een ander  aanzien heeft gekregen.

*   Gramsberger Kwartetspel.

Najaar 2021 uitgifte kwartetspel, 40 spelkaarten met typische Gramsberger beelden  zoals de Vecht, gebouwen, sport, historie en kunstwerken.  Uitverkocht (350  stuks).

*   Herstel houten hekwerk.

 In het Gramsberger Bosje zijn de verdwenen houten hekwerkjes, daterend uit de 70-er jaren van de vorige eeuw,  herplaatst in 2021. 

*   Valentijnswandeling.

Gezellige gezinswandeling rond Valentijnsdag door Gramsbergen met onderweg liefdevolle verrassingen.

  *   Wimpel.

 Stichting ProGram en Museum Infocentrum Vechtdal hebben in eendrachtige samenwerking een Gramsberger   wimpel ontworpen en uitgebracht. Deze wappert nu aan menig vlaggenmast. 

*   Verkeersregelaars.

Coördinatie pool verkeersregelaars ten behoeve van evenementen/activiteiten. Tevens werving en  scholing.

*   Evenementenkrant.

Uitgave Evenementenkrant i.s.m. Stad Hardenberg Promotie, Dedemsvaria, DMC en gemeente Hardenberg. 

*   Moestuin.

Educatief project. Bij multifunctioneel centrum De Binder is een moestuin aangelegd, waar leerlingen  van de basisscholen en ouderen samen tuinieren en leren.