Sinds 2019 presenteert het dweilorkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria Ane zich onder de naam Bloaswark. Het orkest is ruim 10 jaar actief en heeft diverse kleinere en grotere evenementen  in de regio Hardenberg van vrolijke noten voorzien. De blazers en slagwerkers hebben een breed repertoire. Naast muziek van eigen bodem, Franse chansons, Duitse schlagers en Engelstalige pop- en rockmuziek. Met muziek van artiesten als De Sjonnies, Guus Meeuwis, Peter Maffay, Neil Diamond, ABBA en Golden Earring. 

Of het nu gaat om een braderie, jaarmarkt, weekmarkt,  winkelcentrum, straatfestival of wat voor een gelegenheid dan ook, straatartiest Ben the Banjoman (Huib van den Berg) weet er altijd een feestelijk tintje aan te geven. En dat zal tijdens de Gramsberger Torentocht zeker niet anders zijn. Op zijn paard rijdt hij rond en doet de wandelaars versteld staan. Op ludieke wijze weet hij je te vermaken met heerlijke countrymuziek en Nederlandstalige meezingers.

Albert Lennips maakt onderweg muziek op de accordeon en Duo Nick & Marc onthaalt vanaf 15.00 uur de in mfc De Binder terugkerende wandelaars.