Hoe kijken inwoners van Hardenberg naar duurzaamheid?

Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen op verschillende manieren meedenken en meepraten over duurzaamheid. Bijvoorbeeld in een (online) peiling of tijdens gesprekken bij een praatpaal op straat.

De gemeente maakt werk van een duurzame toekomst voor de gemeente Hardenberg! Daarvoor zet de gemeente al de nodige stappen met verschillende projecten en plannen. De komende periode wordt gewerkt aan een nieuw plan rondom duurzaamheid.

Omdat duurzaamheid van ons allemaal is, kunnen inwoners op verschillende manieren meedenken en meepraten. Hoe kijken zij naar duurzaamheid in de gemeente Hardenberg en wat vinden ze daarbij belangrijk? Willen inwoners zelf ook een steentje bijdragen en zo ja, wat? In het najaar organiseert de gemeente Hardenberg hiervoor een aantal activiteiten. In de periode tot aan de zomervakantie zoekt de gemeente inwoners op, online en offline.

Peiling

Op de Facebookpagina van de gemeente Hardenberg staat tot aan de zomervakantie iedere dinsdag en donderdag een vraag of stelling over duurzaamheid in gemeente Hardenberg. De vragen/stellingen zijn bedoeld als een peiling.

De stellingen zijn binnenkort ook offline in te vullen. De locaties hiervoor worden bekend gemaakt op de gemeentelijke informatiepagina in weekblad De Toren en op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.

Praatpaal

De gemeente staat eind juni en begin juli met een originele ANWB-praatpaal op verschillende plekken in de gemeente. Hier kunnen inwoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden als het gaat om duurzaamheid in de gemeente Hardenberg.

 • Op donderdag 27 juni staat de gemeente staat de gemeente tussen 12.00 en 14.00 uur bij de voetbalvelden van Hardenberg ’85 bij de sportdag voor studenten van het Alfa-college.
 • Op donderdag 27 juni tussen 14.30 en 16.00 uur is de praatpaal te vinden op het Bastingplein in Bergentheim.
 • Donderdagavond 27 juni vanaf 19.30 en 21.00 uur staat de praatpaal bij het Ballonfestival in Hardenberg.
 • Op vrijdag 5 juli tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen inwoners op de Markt in Dedemsvaart vertellen wat zij belangrijk vinden voor een duurzame toekomst.

Activiteiten na de zomer

In het najaar organiseert de gemeente nog een aantal verschillende activiteiten rondom duurzaamheid. In september zijn er een aantal avonden verspreid over de gemeente waar inwoners onder andere mee kunnen doen met een serious game.

De activiteiten worden afgesloten op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2019) met een Pub Quiz. De Pub Quiz staat volledig in het teken van een duurzame toekomst voor Hardenberg. Tijdens deze avond wordt ook verteld wat de gemeente tot dan toe van inwoners heeft gehoord en is er gelegenheid om ideeën te delen.

Meer informatie staat op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.

De gemeente gebruikt alle informatie bij het maken van het nieuwe meerjarenprogramma duurzaamheid voor de periode 2020-2024. Hierin staan de ambities en doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vier jaar. 1. Over Stadsbelang
 2. Bestuur
 3. Contact
 4. Toekomstvisie Gramsbergen 2018-2028
 5. Ere Bezantijn
 6. AVG en verenigingen
 7. We-Energy Game

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.