Gemeente Hardenberg biedt honderd inwoners gratis online opleidingen aan

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg wil inwoners helpen aan hun toekomst te werken - juist in deze tijd. Honderd inwoners en/of kleine zelfstandigen die gedwongen thuis zitten door de coronacrisis kunnen daarom drie maanden lang gratis gebruik maken van het online cursusaanbod via RegioOpleiders. De gemeente Hardenberg is de eerste gemeente in Overijssel met dit aanbod voor haar inwoners.

“We zien dat een deel van onze inwoners door de coronacrisis daadwerkelijk hun baan is kwijtgeraakt, of nu minder uren werkt”, vertellen wethouders Alwin te Rietstap (Economie) en Gitta Luiten (Werk & inkomen). “Daarom bieden we juist nu dit aanbod aan. We willen echter vooral een brede oproep doen. Ook mensen die al langere tijd geen werk hebben, die een uitkering ontvangen of ZZP’ers die zich willen laten omscholen kunnen zich bij ons melden.”

Laagdrempelige manier van leren
Volgens de wethouders is het online aanbod een laagdrempelige manier om je bij te scholen. “Veel mensen zitten nu noodgedwongen thuis. Daarom is dit online cursusaanbod een geweldige manier om juist op dit moment toch aan je toekomst te werken. Sommige cursussen duren een paar avonden, andere langer. Je kunt het in je eigen tempo doen, op de tijden die jij handig vindt, en er zit geen limiet aan het aantal cursussen dat je wilt volgen.”

Breed cursusaanbod en gratis
Het aanbod van cursussen is divers. Van een cursus Excel, Leren presenteren, basiskennis van een vreemde taal, time-management tot bijvoorbeeld marketing- en salestrainingen. Zo kan iedere deelnemer een cursus volgen die aansluit bij de situatie. Daarnaast kunnen inwoners in 3 maanden tijd zoveel cursussen volgen als ze willen. Er is geen limiet. Deelname is gratis, deelnemers betalen ook geen eigen bijdrage.

Aanmelden via de gemeente
Inwoners die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Hiervoor kan een formulier op de website worden ingevuld: www.hardenberg.nl/onlinecursus. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het overzicht van de cursussen en trainingen is te vinden op de website van RegioOpleiders www.regioopleiders.nl

Klik hier voor het persbericht 1. Over Stadsbelang
 2. Bestuur
 3. Contact
 4. Toekomstvisie Gramsbergen 2018-2028
 5. Ere Bezantijn
 6. AVG en verenigingen
 7. Samen Doen Noord biedt ondersteuning bij Corona problemen
 8. Gramsbergen helpt Gramsbergen
 9. Jaarvergadering Stadsbelang Gramsbergen e.o. 2020
 10. Nieuwe aanbieder voor Wmo-hulpmiddelen gemeente Hardenberg​
 11. Vitaal Vechtdal Challenge
 12. Meer hulp en betere begeleiding voor inwoners met geldproblemen

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.