Voor kinderen

Voor kinderen is er van alles te doen tijdens Stedekunst!

Op het grasveld bij de Boomhofkerk is er van 14.00 tot 18.00 uur Speellab

Maak hier je eigen kunst met een 3D printer pen of laat met stroomgeleide verf een lampje branden.

De voorwerpen die je maakt mag je meenemen naar huis. Er is ook vet constructiemateriaal!; gemaakt met een 3D printer “Plokko” . Het speellab wordt professioneel begeleidt door mensen van Grote broer, kunsteducatie.

Deelname is gratis.

Na een workshop door fotografe Dianne de Goeijen zijn er in juni door 30 kinderen van de basisscholen in Gramsbergen foto’s gemaakt samen met kinderen die wonen in asielzoekerscentrum Heemserpoort. Het thema was “waar word je blij van?” Het was een heel leuke ontmoeting, waarbij de kinderen eigenlijk liever niet mee gingen naar huis. Waardevol om speels te ontdekken dat er veel meer is waarin we gelijk zijn dan onze verschillen. Wij werden daar erg blij van!

De mooiste foto’s worden geëxposeerd in de Boomhofkerk. Op een diapresentatie zijn alle gemaakte foto’s te zien.

Een mooie samenwerking is hierdoor ook ontstaan met de kerk. Op de startzondag van de Protestante Gemeente Gramsbergen worden de foto’s gebruikt in de preek met het thema “een goed gesprek”. Vanuit de kerk zijn volwassenen en kinderen ook uitgenodigd foto’s te maken, met het thema “Waar word je blij van?”. De foto’s kunnen tot woensdag 12 september nog ingezonden worden via stedekunst@gmail.com  1. Stedekunst, algemene info
  2. Nieuws
  3. Tuinoptredens
  4. Expositie
  5. Meesterwerk kopiëren
  6. Aanmelden Stedekunst
  7. Kunstwerken
  8. Met dank aan
  9. Kunstwandeling

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.