Tuinoptredens

Stedekunst heeft beeldende kunstenaars en muzikanten een podium gegeven in de vorm van een tuin. Met de vraag deze uitdaging aan te gaan en een performance neer te zetten. Dat geeft verrassende optredens.

Ruud Kerssies (rsk design) kent u van de handbeschilderde gebruiksvoorwerpen waar hij met ongelooflijke precieze en toewijding aan werkt. Hij laat nu zien dat hij ook heel anders te werk kan gaan. In een tuin aan de Kruisstraat ziet u hoe hij met graffiti een decorstuk maakt voor Het Bostheater in Gramsbergen.

Dianne Meesters kennen velen in de omgeving als zangeres, maar kent u haar kwaliteiten als beeldend kunstenaar? Kom haar bouwwerk bekijken in de tuin aan de Kerkstraat.

Het geheim van de meester wordt uitgeplozen door schilderes Wilna Salomons. In navolging van het tv programma van Jasper Krabbe, heeft Wilna zich gestort op het wereldberoemde schilderij “De Kus” van Klimt. Het resultaat en het proces daar naartoe kunt u in de tuin tegenover De Meiboom bewonderen.

Anja Dalhuisen en Ad Hofsink, bekende multi talenten uit Hardenberg, komen een uniek optreden geven in de mooie sfeer van het oude pakhuis.

Elvira Min ontwerpt als beeldend kunstenaar normaal gesproken objecten die u in bekende tv-series heeft kunnen zien en bv in de zwembaden van de Huttenheugte. Een andere kant van haar is muzikaal en voor Stedekunst heeft ze haar Big Band uit Coevorden uitgenodigd om in de pastorietuin een performance neer te zetten.

Jeanne Rouwendaal speelde deze zomer op het zomerdak van Science Museum Nemo in Amsterdam. Twee weken geleden stond ze daar nog op de UIT markt. Deze jonge talentvolle zangeres, die in 2014 de publieksprijs won tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, is nu live te zien in de tuin aan Kruisstraat 16.

Buitengewoon is het dat sing a songwriter Harrie Snijders uit Gramsbergen zingt en speelt in zijn eigen tuin. Deze kersverse vader treedt op met nieuwe inspiratie door het nieuwe leven en hij is nieuwsgierig wat het alleen optreden hem gaat brengen.

Viviane Rose, vooral actief als dichter, geeft een poetry show waar alles samen komt.

Heeft u na als deze inspiratie gewoon zin om zingend over de kunstmarkt te gaan? Op het Meiboomplein kunt u zo inhaken bij popkoor Sing en Swing uit Coevorden of heerlijk neerstrijken op het terras.  1. Stedekunst, algemene info
  2. Nieuws
  3. Expositie
  4. Meesterwerk kopiëren
  5. Voor kinderen
  6. Aanmelden Stedekunst
  7. Kunstwerken
  8. Met dank aan
  9. Kunstwandeling

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.