Stedekunst, algemene info

In het centrum van het pittoreske Gramsbergen wordt jaarlijks de kunstmanifesatie Stedekunst gehouden. Rond de Boomhofkerk met historische pandjes en diverse terrasjes, presenteren vele kunstenaars beeldende kunst in alle facetten. De kunstuitingen zijn heel divers: van beelden, weefkunst, kralen en keramiek tot sieraden, grafiek, tekeningen, foto’s en schilderijen.

Stedekunst in Gramsbergen is toe aan de tiende editie en dat betekent tal van veranderingen en vernieuwingen. De voornaamste wijziging is de verschuiving van de tweede zaterdag in september naar de derde zondag (16 september) en dan niet meer in de ochtend, maar de kunstmanifestatie begint om 13.00 uur en loopt door tot de in de avond.

De organisatie van Stedekunst berust bij de kunstmarktcommissie als onderdeel van Stichting ProGram (promotie Gramsbergen).

e-mail: stedekunst@gmail.com
  1. Nieuws
  2. Tuinoptredens
  3. Expositie
  4. Meesterwerk kopiëren
  5. Voor kinderen
  6. Aanmelden Stedekunst
  7. Kunstwerken
  8. Met dank aan
  9. Kunstwandeling

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.