Nieuws

De kunstmarktcommissie van Stichting ProGram heeft flink gesleuteld aan het programma, met als doel dat het tweede lustrum niet onopgemerkt voorbij gaat.

Toegevoegd aan het activiteitenaanbod is een wandeltocht langs de verschillende fraaie kunstwerken (zie ook: kunstwerken in het menu) die in Gramsbergen en omgeving staan, en ook nieuw zijn verschillende voorstellingen in de tuinen van pittoreske oude stadsboerderijen en woningen in de Kerkstraat en Kruisstraat.

,,Dan moet je denken aan dans, muziek en beeldende kunst”, zegt Anneke van der Veen. De Hardenbergse zangeres Anja Dalhuisen, die het ooit schopte tot de liveshows in The Voice of Holland, en popkoor Sing&Swing uit Coevorden komen optreden, Ruud Kerssies uit Slagharen (foto) die allerlei gebruiksvoorwerpen op een bijzondere manier beschildert verzorgt een voorstelling en Wilna Salomons uit Gramsbergen schildert een meesterwerk. Verder is er voor de jeugd een kunstzinnige workshop met nieuwe technologieën.

Gebleven is natuurlijk de basis van Stedekunst, een kunstmarkt met ongeveer 40 kramen (foto) in de straten rond de Boomhofkerk. Kunstenaars uit het hele land tonen verschillende kunstvormen, zoals schildertechnieken (acryl, olieverf, aquarel), keramiek, glas, beeldhouwen, vilt en textiel, fotografie en sieraden. Tijdens Stedekunst kan een praatje worden gemaakt met de kunstenaars en bestaat de mogelijkheid om voor een redelijke prijs een origineel kunstwerk te bemachtigen.  1. Stedekunst, algemene info
  2. Tuinoptredens
  3. Expositie
  4. Meesterwerk kopiëren
  5. Voor kinderen
  6. Aanmelden Stedekunst
  7. Kunstwerken
  8. Met dank aan
  9. Kunstwandeling

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.