Kunstwandeling

In en rond Gramsbergen is zondag 16 september een bijzondere wandeltocht. Die heeft een lengte van ongeveer 13 kilometer en voert langs bijna twintig kunstwerken. U kunt ook een halve route lopen of de route met ongeveer 2 kilometer inkorten door het kunstwerk langs de Vecht op de Nederlands - Duitse grens over te slaan.

De tocht is speciaal uitgezet in het kader van de tiende editie van de door Stichting ProGram georganiseerde kunstmanifestatie Stedekunst, die deze dag in het centrum van Gramsbergen plaats heeft. De route voor de wandeling is af te halen in De Meiboom bij de Boomhofkerk. Starten kan vanaf 13.00 uur. In het routeboekje, mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds, staan beschrijvingen van de kunstwerken, informatie over de makers en het jaartal van plaatsing. Het is

De route begint in het centrum, met de in 2001 voor het museum geplaatste Meiboom, als zinnebeeld van vruchtbaarheid. Andere in het oog springende kunstwerken zijn het 9.000 kilogram wegende Koekoeksklokgewicht, Hello Sailer en Skylight, de vijf vliegers van fiberglas en edelstaal die in 1999 in de boomtoppen van het Gramsberger Bosje zijn aangebracht door de Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang. In het Gramsberger Bosje ligt ook het opgeknapte openluchttheater, waar voor deze gelegenheid schilderijen van Gerrit Reinders zijn te zien.

U krijgt een stuiver mee om op de route bij een muntpersautomaat een munt te maken van een nooit uitgevoerd kunstwerk van Simone Berti en die als aandenken mee naar huis te nemen.  1. Stedekunst, algemene info
  2. Nieuws
  3. Tuinoptredens
  4. Expositie
  5. Meesterwerk kopiëren
  6. Voor kinderen
  7. Aanmelden Stedekunst
  8. Kunstwerken
  9. Met dank aan

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.