EDELWEISS KAPELLE

Met de kreet “Allround muziek voor een vrolijk publiek” is meteen duidelijk dat de Edelweiss Kapelle beschikt over een breed repertoire. Met verschillende soorten muziek, waaruit een gevarieerd programma samengesteld kan worden, zodat zoveel mogelijk mensen hieraan plezier beleven.

U hoort Egerländer muziek, maar ook Tsjechische en Böhmische (blaas)muziek. En de kapel heeft al jaren veel succes met de populaire Alpensound. Bekende voorbeelden hiervan zijn de nummers van het Alpenland Quintett, de Zillertaler Schürzenjäger en de Klostertaler. Maar ook Duits-, Engels- en Nederlandstalige stemmingsmuziek behoren tot het uitgebreide repertoire van meer dan 100 nummers.


De vele muzikale stijlen die de Edelweiss Kapelle tijdens haar optredens laat horen, vragen om een uitgebreide bezetting. Vooraan staan de vocalisten Herman Riethorst Jeannette Wensink, Anne Ooijman. Samen zorgen zij voor fraaie meerstemmige zang en aankondigingen tussen de nummers door. De klarinetpartijen worden verzorgd door o.a Gerdie ten Have die ook een tweede instrument, de saxofoon, bespeelt. De beroemde trompetsectie bestaat uit Martijn Tellmann, Alice Kempers, Gerrit Reugebrink, Wim Schottink en Wilco Pinkert. De drie baritonspelers zijn Dick Wanink, Jesse Wanink en Wilco Elferink. De trombonesectie bestaat uit Wilco Elferink, Jesse Wanink. Onze trombonisten zijn van verschillende markten thuis. Als er even niet gespeeld hoeft te worden zingen ze gezellig mee. Marieke Tellmann, Robert Ooyman en Willy Wanink bespelen de saxofoon.

De Edelweiss Kapelle ontleent haar speciale geluid onder andere aan de twee gitaristen: op elektrische gitaar is dat Harry Leeftink en Rene Ooyman speelt basgitaar. Tot slot, op slagwerk is te horen Erik Leferink.

Kaartverkoop: https://www.voorveghter.nl/programma/allround-muziek-voor-een-vrolijk-publiek-in-bostheater-gramsbergen

In Gramsbergen zijn kaarten te koop tegen contante en gepaste betaling bij de Regiobank, Oostermaat 66N, iedere werkdag van 9.00 - 17.00 uur.
Het is verplicht om daar per huishouding uw contactgegevens te noteren, zodat we in geval van calamiteit iedereen kunnen bereiken.  1. The Wieners

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.