Sjompiesingers met ANCORA

Uniek concert op 1 juni (20.30 uur) in Het Bostheater van het Gramsberger shanty- en feestkoor de Sjompiesingers en muziekgroep Ancora. Ze treden ieder op met hun eigen repertoire, maar gaan ook een aantal liederen samen zingen. Kaarten voor deze voorstelling kosten in de voorverkoop 8 euro, en – mits nog beschikbaar – op de avond zelf 10 euro.

ANCORA

Het is begin 2013, wanneer Ancora aanklopt bij Jan Smit. Ze leggen uit dat ze van plan zijn een album op te nemen en vragen hem of hij bereid is mee te denken en het album op zijn eigen label uit te brengen.

Jan heeft aanvankelijk zijn twijfels, maar na overleg met zijn trouwe, onafscheidelijke raadgever Jaap Buijs, besluit hij zijn fiat te geven. Met Edwin van Hoevelaak als mentor en producer en met voormalig BZN-frontman Jan Keizer en diens zoon Louis als leveranciers van het merendeel van de teksten, start het project. De unieke mix van Shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop, waar Ancora mee op de proppen maakt ook enthousiasme los bij de media en bij een grote hoeveelheid muziekliefhebbers.

Niet voor niets debuteert Ancora najaar 2013 op de nummer één positie van de GFK Album Top 100. In 2015 verschijnt de opvolger Voorbij De Horizon, dat eveneens gelijk op nummer één belandt. Ook in 2016 slaagt Ancora erin om die begerenswaardige nummer één positie in de wacht te slepen. Dan met hun derde album: Door Weer En Wind. Eind 2018 verscheen het vierde album – net als de vorige drie mét dvd – dat als titel heeft Wind in de Zeilen.

Ancora heeft, dankzij deze zo succesvolle albums een geheel eigen plek in de Nederlandse muziekwereld veroverd. Ancora wordt gevormd door Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree.

SJOMPIESINGERS

Helle Sailer, het kunstwerk aan de Vecht in Gramsbergen , symboliseert de verbondenheid van shanty - en feestkoor de SJOMPIESINGERS met het water , de scheepvaart , de bewoners en haar omgeving en met de Vecht die als levensader door het Vechtdal stroomt. De verbondenheid met de Vecht spreekt ook in het door een van onze eigen leden geschreven nummer - Ode aan de Vecht - bevaren door stokoude zompen.

Vaar mee op een muzikale tocht met de Sjompiesingers: een tijdreis over water, de scheepvaart, zeelieden en het stoere leven op zee. Maak kennis met de songs over het afscheid nemen, het gevaar, de vrouwen, het avontuur en het verlangen naar de thuisreis.

De kiel voor de Sjompiesingers is gelegd op 17 Augustus 1998. En nog steeds op volle koers en hebben geen averij opgelopen. Het koor bestaat inmiddels uit circa zesenvijftig zangers en een negental muzikanten. Het repertoire bestaat uit meer dan honderd nummers. Tijdens de repetitieavonden staat Arend ter Horst als instudeerdirigent voor het koor en bij de optredens is Corrie Mans de dirigent en entertainer. Tevens heeft het koor de beschikking over een aantal zeer goede solozangers.

Vele shantyliefhebbers horen naast de bekende shantys ook graag andere nummers. Ook daar kunnen de Sjompiesingers gehoor aan geven. We hebben een uitgebreid repertoire aan Hollandse - Duitse - Engelse en Ierse liedjes. Ook de potpourri’s en polonaisenummers zijn een veelgevraagde afwisseling in het programma.  1. Soul Vibration met zangeres Kristel Olthuis
  2. Nashville-muziekavond met band Back to Hank
  3. RegioBank kindervoorstelling
  4. Bert Heerink & Friends
  5. Back to School Party
  6. Toneelvereniging DITO speelt plattelandskomedie
  7. Tim Akkerman sings The Boss in het bos

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.