Nashville-muziekavond met band Back to Hank

Back tot Hank alsnog in Gramsbergen

Het optreden Back to Hank is een avond voor muziekliefhebbers. De Nijmeegse band treedt zaterdag 29 juni op in Het Bostheater in Gramsbergen. De voorstelling is gratis, maar een vrije gift voor de instandhouding van het openluchttheater wordt zeer op prijs gesteld. Vorig jaar zou deze band al optreden maar kon het door trieste omstandigheden niet doorgaan.

Back to Hank is een roots-band die wordt gevormd door de flamboyante gitariste en zangeres Marianne de Bil. Met aan haar zijde Ger de Vries (zang, mondharmonica en neck resonator gitaar), Ton Hesius (zanger), Eric Lange (contrabassist) en Bob L’Istelle (gitaar, mandoline en banjo).

Het vijftal neemt je mee naar het platteland van het Amerika van de jaren ’30. Onderweg kom je van alles tegen; een optocht in New Orleans, een lifter op zoek naar de ware liefde, stoomtreinen, vluchtende criminelen en heimwee. De muziek van Back to Hank is diep geworteld in het verleden van Amerika. Het is muziek die zich kenmerkt door eenvoud, mooie samenzang en doorleefde teksten. Back to Hank speelt echte old time Music met covers van o.a. de Old Crow Medicine Show, Fred Eaglesmith, Steve Earle, John Hiatt en de Steeldrivers.  1. Soul Vibration met zangeres Kristel Olthuis
  2. Sjompiesingers met ANCORA
  3. RegioBank kindervoorstelling
  4. Bert Heerink & Friends
  5. Back to School Party
  6. Toneelvereniging DITO speelt plattelandskomedie
  7. Tim Akkerman sings The Boss in het bos

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.