Vliegerfestijn

Na het succes van vorig jaar, werd in het eerste weekend van Gramsbergen Lichtstad weer het Tweedaags Internationaal Vliegerfestijn gehouden. De vliegeraars van vorig jaar waren erg enthousiast en kwamen graag weer terug naar Gramsbergen. Ze namen zelfs nog een aantal van hun vliegervrienden mee. Vrijdagavond was het dan ook een gezellig samenzijn op het terrein van Boerderijrestaurant D'Oale Delle. De weersverwachting was toen al onderwerp van gesprek....

Helaas bleef het weer onderwerp van gesprek, met name de wind. Voor de bezoekers was het schitterend mooi weer. De zon stond stralend aan een hemelsblauwe lucht. Aan de grond leek de wind nog aardig wat, maar wie naar de boomtoppen keek zag voldoende. Niets, nog geen zuchtje wind. Terwijl de kinderen druk bezig waren met vliegeren met hun eigengemaakte vlieger, vielen de grote vliegers soms letterlijk recht naar beneden uit de lucht. Maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Er waren vele vliegers te zien, uitgestald aan de grond of hangend net boven de grond. Deze vliegers werden ook volop bewonderd. De kinderen vermaakten zich geweldig. Een vlieger maken, vliegeren, je laten schminken of je uitleven op het luchtkussen. Urenlang vertier. De ouders vermaakten zich ondertussen ook prima. Heerlijk, gezellig aan één van de picknicktafels, met een drankje in de buurt. Het werd zo een heel gezellig samenzijn.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.