​Valentijnswandeling in Gramsbergen

Valentijnsdag, de dag van de liefde houdt Stichting ProGram een romantische Valentijnswandeling door Gramsbergen. Deze is bestemd voor jong en oud. Vrijdag 14 februari kan tussen 19.30 en 20.00 uur worden gestart in multifunctioneel centrum De Binder, waar een routebeschrijving klaar ligt voor de deelnemers.

De route voert door straten, weggetjes en paadjes in en rond het centrum. Dit jaar wordt Zorgcentrum ’t Welgelegen, onderdeel van de Saxenburg Groep, aangedaan, waar een verrassende stop is in het bijzijn van bewoners. Delen van de route worden op enkele plekken op een sfeervolle wijze verlicht. De wandeltocht duurt drie kwartier tot een uur.

De organisatie is in handen van Stichting ProGram met steun van middenstandsvereniging EMM/MOG, de beheerders van De Binder en de families Vasse van Bloemenboetiek De Smidse en Kelder van bierbrouwerij Mommeriete. Dankzij hen is de deelname gratis en zijn er voor de wandelaars onderweg enkele (smaakvolle) verrassingen en een muzikaal optreden. Het is inmiddels de vijfde editie van deze Valentijnswandeling. De afgelopen jaren waren er tachtig tot honderd deelnemers.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.