Uitslag Fotowedstrijd Fotogram - 2019

Juryrapport fotowedstrijd feestweek 2019.

Met 48 ingezonden foto's is de deelname aan de fotowedstrijd bijzonder goed te noemen.

De kwaliteit van de foto’s is in het algemeen gezien hoog en de ingeleverde werken waren in de meeste gevallen prima afgewerkt.

De jury was blij verrastmet een veelheid aan onderwerpen, wat de beoordeling en het bepalen van de prijswinnaars complex maakte.

Werkwijze jury: De drie juryleden zochten na het goed bekijken van de 48 foto's ieder de in zijn of haar ogen 8 beste foto's uit. Na deze eerste schifting bleven er nog 19 foto’s over. In goed overleg heeft de jury hieruit opnieuw een keuze gemaakt, zodat er 6 foto’s overbleven voor de prijzen.

Hierna werd de volgorde van de prijzen bepaald.


De prijswinnaars zijn:

1e prijs: Tineke Tromp

Motivatie: De steenuil is bijzonder treffend in beeld gebracht, terwijl de achtergrond zacht van kleur is en niet afleidt van het onderwerp. De foto straalt rust uit.Het lijkt of de fotograaf contact heeft met de vogel. De compositie en beeldverhoudingen maken het geheel tot een terechte winnaar van de wedstrijd.

2e prijs: A. Huisman-Noordam

Motivatie: De jury vond het een spannende foto. Je vraagt je af waar dat meisje naar toe wil. Ze stapt als het ware uit de foto. De belichting is uitstekend en de gekleurde vlakken aan de onderkant ondersteunen het beeld goed. De rustige blauwe lucht zorgt ervoor dat het meisje alle aandacht krijgt.

3e prijs: Dick Bouws

Motivatie: De belichting van de foto is prima. Heel fraai dat met name het ‘gelijnde’ wegdek snelheid weergeeft, terwijl de coureur mooi scherp is weergegeven.Tip: Plaats het onderwerp niet helemaal in het midden. In dit geval meer naar rechts, waardoor er ruimte ontstaat in de rijrichting.

4e prijs: J. Middag

Motivatie: Een mooie foto met een mystieke uitstraling. De lange schaduwen zorgen voor extra sfeer.

5e prijs: Ria Timmermans

Motivatie: Het lijkt erop of de muis gekomen is om de kat iets te vragen en niet als prooi gezien wordt. Een uniek fotomoment dat zorgt voor een glimlach.

6e prijs: Jan Veldsink

Motivatie: De kijker wordt fraai het landschap ingetrokken. Het donkere silhouet zorgt voor extra spanning in de foto. De boom rechts vond de jury minder fraai.

N.B. De jury heeft per deelnemer maximaal één prijs toegekend en de foto's die aan de voorkant voorzien waren van de naam van de maker zijn in de jurering niet meegenomen.

Alle foto's zijn te zien in de Vlaswiek, zie voor openingstijden het programma.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.