Uitslag fotowedstrijd Fotogram 2017

Met 62 ingezonden foto's is de deelname aan de fotowedstrijd bijzonder goed te noemen. De kwaliteit van de foto's is in het algemeen gezien hoog en de ingeleverde werken waren in vrijwel alle gevallen prima afgewerkt. De jury werd geconfronteerd met een veelheid aan onderwerpen wat de beoordeling en het bepalen van de prijswinnaars complex maakte. Gelet op de vele fraaie beelden heeft de jury besloten om naast de 6 gebruikelijke prijzen nog aan 3 foto's het predicaat eervolle vermelding mee te geven.

De foto's zijn door de jury uitvoerig bekeken en besproken wat leidde tot de volgende prijsverdeling.

1e prijs Foto van Coby de Veen

Een prachtig (dorps)landschap met een bijzonder fraaie spiegeling en een goede inkadering van het onderwerp. Een prima compositie met dieptewerking door de inkomende lijnen in de foto. Goede krachtige kleuren op het onderwerp omrand met zachte tinten in de voorgrond en in de lucht geven een prettig contrast.

2e prijs Michiel Scheerhoorn

Een kleurrijk berglandschap met een wandelende vrouw waarbij de kleuren van de berg en die van de kleding van de vrouw elkaar aanvullen en versterken. De hoofdpersoon staat goed in de compositie en is scherp in beeld gebracht.

3e prijs Jacob Seinen

Een prachtig en aansprekend zwart/wit portret. De foto laat een prima compositie en inkadering zien. De scherpte ligt op de goede plek. De beschouwer van de foto zal zich afvragen waar de vrouw aan denkt, gedachten waarnaar alleen maar geraden kan worden.

Een foto dus waarin een verhaal kan worden ontdekt.

4e prijs A. Reinders

Een prachtig gezinstafereel dat niet is geposeerd. Het lijkt de foto van een moeder en haar kind dat wordt "onderwezen" in ambachtelijke vaardigheden.

5e prijs Johanna Horsman

Dit een zeer bekende en heel veel gefotografeerde plek. Blijft, dat de compositie heel goed is gezien en prima in beeld gebracht. Technisch een fraaie foto met goede doortekening in de donkere partij.

6e prijs Ineke de Ruiter

Goede modefotografie waarbij het model op een niet alledaagse wijze in beeld is gebracht. Bovendien is gekozen om de foto buiten te maken en geeft de omgeving en achtergrond met de prachtige lucht iets extra's aan dit beeld. De scherpte vind je goed terug op het model, terwijl de achtergrond vaag wordt weergegeven.

Eervolle vermelding Jacob Seinen

De fotograaf lijkt bewust 2 onderwerpen op 1 foto te hebben gezet op een zodanige manier dat veel vragen worden opgeworpen. Waar zit de vrouw met haar gedachten? De grove korrel in de foto geeft aan het beeld een bijzonder effect.

Het hoekje linksboven in de foto heeft de jury wat afgeleid.

Eervolle vermelding G. Slot

Een emotievolle multiculturele foto met de nodige contrasten en spanningen. Qua compositie bijzonder en goed in beeld gebracht.

Eervolle vermelding Michiel Scheerhoorn

Een romantische en exotische foto. Een bijzonder plek. Een foto met een goede lichtval en mooie inkadering.


Alle ingezonden foto´s en de fototentoonstelling van Fotogram zijn iedere avond te bewonderen in De Vlaswiek.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.