Parcoursrecord als verjaardagscadeau in Gramsbergen!

Op maandag 2 september werd de Gramsbergen Lichtstadloop gelopen. Maar liefst 710 hardlopers wisten de weg naar Gramsbergen te vinden, wat een ruim deelnemersveld opleverde. De Gramsbergen Lichtstadloop is een jaarlijks evenement, dat wordt georganiseerd door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. in samenwerking met M&M Run events in het kader van Gramsbergen Lichtstad. Het parcours werd door de lopers omschreven als een mooi parcours, waar je extra gemotiveerd wordt door het publiek, de gezelligheid en de klinkende muziek.

Om 17.30 uur klonk het eerste startschot en mocht de jeugd aan hun één kilometer beginnen. Het was een mooi en kleurrijk gezicht waarbij alle deelnemers tot het uiterste gingen om een mooie tijd neer te zetten. Hiervoor werden ze beloond met een fantastische medaille en een lekker sportdrankje van Sportvoedingswebshop. Na de jeugd was het tijd voor de G-loop, welke gewonnen werd door Jorian Seubers en Marije Arkes.

Na het uitreiken van de vele bekers en medailles voor de jeugd en G-loop was het tijd voor de langere afstanden met enkele ‘kanonnen’ aan de start. De drie kilometer werd dit jaar bij de heren gewonnen door Ephrem Been en bij de vrouwen door Isa Boonstra.

Tijdens de vijf kilometer werd er dit jaar een parcoursrecord gelopen. Lianne van de Belt wist zichzelf op haar een verjaardag een mooi cadeau te geven door haar eigen parcoursrecord te verbeteren met een tijd van 17.22 min. Bij de heren snelde William van Eeken naar een tijd van 15.59 min. en won hiermee deze afstand.

De tien kilometer werd dit jaar bij de heren gewonnen door Gerold Hartger met een tijd van 33.10 min en bij de vrouwen door Tamara de Vries met een tijd van 42.45 min. Naast de snelle tijden was er zeker nog een andere ‘top’ prestatie te vermelden. Gerjan de Ruiter liep de tien kilometer bijna binnen het uur, maar deed dit niet op hardloopschoenen, maar op klompen! Hiermee haalde hij ruim €4000,- op voor de KWF Kankerbestrijding! Gerjan kreeg tijdens zijn loop support van maar liefst vier klompen estafetteteams.

De klompen estafetteteams vielen niet in de prijzen. De estafette werd wederom gewonnen door een team van By Carlein, dat Geitenmelkerij Kelder voorbleef.

Al met al kijkt de organisatie samen met de vele vrijwilligers terug op een zeer geslaagde editie van de Gramsbergen Lichtstadloop, welke onder fantastische weersomstandigheden werd gelopen. De complete uitslag van de loop kan worden bekeken op www.uitslagen.nl

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.