Panlatvissen 2019

Dit jaar werd al weer voor de 5e keer de panlatviswedstrijd georganiseerd, in het kanaal Almelo-De Haandrik. De vissers melden zich al voor 9 uur. De zon scheen volop en het was windstil. Alle aanwezigen dachten; dit zijn ideale omstandigheden om te gaan vissen en veel vis te gaan vangen.

Nadat de 25 enthousiaste vissers hun visplek hadden ingenomen werd om 9.30 het startsein gegeven. Al vlot werd de eerste vis gevangen, maar daarna bleef het lange tijd stil aan de waterkant. Er werd met kleine oogjes getuurd naar de dobber, maar deze bleef bij de meesten onbeweeglijk in het water staan. Dankzij de koffie werd bleven de vissers wakker.

De enige die deze morgen vis gevangen heeft, was Rudolf te Wijlen. Hij ving totaal 95,56 cm vis. De grootste vis was maar liefst 50 cm en paste net op de maatlat. Hij was daarmee de winnaar. De jeugd deelnemers, Jullian Kerssie en Armanda Harmsen kregen, ondanks ze geen vis hadden gevangen, toch een mooie medaille uitgereikt.

De panlatten, snoeren, lokvoer en maden, werden beschikbaar gesteld door ‘Oosterveen Hobbycentrum Tankstation Shop’. De vergunning voor deze wedstrijd werd gesponsord door visvereniging ‘De Dobber'.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.