Optocht waardige afsluiter van Gramsbergen Lichtstad 2018

Gramsbergen Lichtstad 2018 werd zaterdag 1 september afgesloten met de optocht. Onder de stralende zon kon het publiek genieten van een bonte tocht van versierde wagens en creatief verklede groepen. De deelname was groot dit jaar. Er deden maar liefst 12 versierde wagens, diverse loopgroepen volwassenen en veel kinderen mee. Ook was het niveau volgens de jury erg hoog, met name onder de versierde wagens. De buurtschappen hebben zich dit jaar weer van hun beste kant laten zien. Ook was er oog voor humor binnen de optocht. Zo reed de ‘spookrijder’ tegen de optocht in. Dit zorgde voor hilarische situaties. De optocht werd begeleid door de muziekverenigingen SDG uit Ane en Crescendo uit Gramsbergen.

Het was voor de jury geen makkelijke opgave om de prijswinnaars te kiezen. Na lang beraad verkozen zij bij de versierde wagens buurtvereniging HHM met de uitbeelding van ‘Het goeie komt van HHM koeien’ tot winnaar. De jury motiveerde: “Ik had nog zo gezegd ….wauw! Wat een prachtig uitgewerkte wagen! De koeien waren goed gemaakt. Met oog voor detail.” De tweede prijs was voor Buurtvereniging Holthone ‘Holthone zal bloeien’. De jury: “Een netjes afgewerkte wagen met een prachtig uitgevoerde bijenkorf. Hier is veel tijd in gestoken en dat was te zien.” De derde prijs was voor Buurtvereniging Loozen/Den Velde met ‘Watt’n Waagn’. Volgens de jury was de uitvoering erg goed en was duidelijk dat er veel werk in was gestoken. Het was duidelijk zichtbaar wat ermee bedoeld werd.” Bij de kinderen individueel werd Sara Hulzebosch verkozen tot de nummer één. Met haar ‘Ik bin gehackt’ beschreef de jury haar als actrice in de dop. “De hele optocht was ze een echt omaatje. Mooi verkleed, met een gebit en op de klompen. Echt leuk! Laptop die is gehackt, een echt hekje met gevaren driehoek.” Bij de duo kinderen werden Isa en Hieke met ‘Zomer en winter’ eerste. Bij de groepen kinderen was dit de ‘Carwash’. Bij de volwassenen met kinderen werd de ‘Bakfiets’ verkozen tot nummer één. “Het thema ‘bakfiets’ prachtig uitgewerkt! Een bakker in/op een fiets. Mooie, duidelijke details, een prachtige bakker met meefietsende benen. Gebakjes ter decoratie, die er uitzagen om op te eten.” Bij de volwassenen individueel werd José Tromp als een ‘lopend vuurtje’ eerste en bij de groepen volwassenen ging de eerste prijs naar ‘Met het oog op de feestweek’. De volledige uitslag is terug te vinden op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging.
Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.