Optocht afsluiter Gramsbergen Lichtstad 2017

Zaterdag 2 september werd met de optocht Gramsbergen Lichtstad 2017 afgesloten. Een mooi gekleurde stoet van wagens en personen trok door het centrum van Gramsbergen. De route werd twee keer gereden, zodat het massaal toegestroomde publiek alle wagens, groepen en kinderen goed kon bekijken. In Dorpshuis De Binder werd de prijzen uitgereikt en Gramsbergen Lichtstad afgesloten. Voorzitter George van den Bout dankte de bevolking van Gramsbergen, de vele vrijwilligers en sponsoren voor wederom een grandioos feest.

De wagens waren dit jaar goed vertegenwoordigd in de optocht. Het aantal groepen volwassenen en kinderen was iets minder dan vorig jaar. Maar dat nam niet weg dat de optocht er prachtig en humoristisch uitzag en de jury voor een lastige opgave was gezet. De jury riep Buurtvereniging Engeland ‘Vrijstaat Engeland’ uit tot winnaar. De jury motiveerde: “Actueel thema, prachtig uitgewerkt, volop aandacht voor details. Humor in verwerkt. Mooi ingespeeld op het thema ‘Proud to be vout’. Engeland op de kaart gezet!” De tweede prijs was voor Guus & Vrienden met het thema ‘Minions’. “Het thema is strak doorgevoerd. Actieve deelname, de personen op kar deelden bananen uit. Mooie details, zoals waslijn met minionskleding.” De derde prijs was voor Buurtvereniging Loozen/Den Velde met het thema ‘Alles wat de tuin u biedt’. “Het was goed te zien dat er veel werk is verzet. Het thema is goed uitgevoerd en verzorgd. Mooi afwijkend thema. Waar was de tuinman?”. De vierde en vijfde prijs waren voor Saloongasten: ‘Flower Power’ en Buurtvereniging HHM: ‘The Minions bananenbar’. Bij de volwassenen ging de eerst prijs voor de individuele lopers naar Janneke Timmer met ‘Ik heb er lak aan’ die in een prachtige kostuum met een sluier vol haarlakbussen mee liep. Bij de groepen volwassenen ging de eerste prijs naar Marjan en haar vriendinnen, ‘Lach maar eens naar het vogeltje’, die als vogels in een kooi selfies maakten met het publiek. Bij de kinderen ging de eerste prijs naar Bram Edelijn als ‘Politie in Burger’. Bij de tweetallen was de eerste prijs voor de Pieterpadlopers. En bij de groepen waren ‘Buurman & Buurman & Buurvrouw’ het allermooist.

De optocht was het laatste officiële evenement van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. tijdens Gramsbergen Lichtstad 2017. De editie van 2018 zal zijn van 24 augustus t/m 1 september.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.