Mannes Harmsen wint Panlatvissen tijdens Gramsbergen Lichtstad

Op zaterdag 25 augustus werd voor de vierde keer de panlatwedstrijd gehouden in het kanaal Almelo-De Haandrik. Ondanks de extreem slechte weersomstandigheden hadden toch 23 enthousiaste vissers de moed gevonden om naar het kanaal te komen om te vissen. Bij het begin van de wedstrijd kwam het water met bakken uit de lucht.

In samenspraak met de vissers werd toch besloten om te gaan vissen. In allerhaast werden de ‘stekken’ uitgezet en werd de loting verricht. De panlatten, snoeren, lokvoer en maden, beschikbaar gesteld door ‘Oosterveen Hobbycentrum Tankstation Shop’, werden aan de deelnemers uitgereikt, zodat om 9.30 kon worden begonnen met de wedstrijd. De vergunning voor deze wedstrijd werd gesponsord door visvereniging ‘De Dobber”. Gedurende de wedstrijd verbeterden de weersomstandigheden en werden er totaal 15 vissen gevangen.

De winnaar bij de volwassenen werd Mannes Harmsen. Hij ving zes vissen met een totale lente van 96 centimeter. Tweede werd Gert van der Poll met twee vissen met een totale lengte van 37 centimeter. Derde werd Marco Kerssies met ook twee vissen met een totale lengte van 34 centimeter. Zij kregen allen een beker uitgereikt door voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., George van den Bout.

Door de aanwezige jeugd werden er dit jaar geen vissen gevangen, maar zij kregen toch een medaille uitgereikt. De grootste vis, 29 centimeter, werd dit jaar gevangen door Henk Bouwmeester.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.