Lichtstadloop 2017 een daverend succes

Maandag 28 augustus, de zon staat strak aan de blauwe hemel en laat zijn warme gloed over het centrum van feestelijke Gramsbergen stromen. Ruim 710 deelnemers vonden deze warmte nog niet voldoende en liepen al het vocht wat ze over hadden uit hun lijf. Na tijd konden ze zich tegoed doen aan het dorstlessende en herstellede sportdrank wat voor ze klaar stond. Enige energie in de vorm van een banaan kon menig Gramsberger aap ( maar ook uit verre uithoeken hier vandaan) zeker waarderen. De loop van de 16e editie kan met recht internationaal worden genoemd. Naast Nederland waren landen als Duitsland en Polen goed vertegenwoordigt. Ook onze hoofdstad bracht enkele deelnemers. Het doet de organisatie goed dat velen ons mooie stadje weten te vinden.

Dan de loop. Er werd hard gelopen op alle afstanden. Op de 1km t/m 8 jaar werd Niek vd Kolk keurig eerste met een tijd van 4.05 min. Elf tellen eerder dan zijn broertje Kris. Bij de meisjes wist Inge v/d Haar beslag te leggen op het hoogste podium. Zij finishte in 4.26 min. Bij de jeugd van 9-11 jaar konden Milan Richterink en Ilse Bouma de gouden beker in ontvangst nemen. De altijd fantastische G-loop werd dit jaar gewonnen door Harron Dekker uit Zweeloo en Cherique Stoel uit Coevorden. De 3 km was het nieuwe onderdeel tijdens deze editie. Thijs Terlouw en Bo Ballast gaan de boeken in als eerste winnaars van de 3km. Met 232 deelnemers was de 5 km de best bezochte afstand. William van Eeken uit Itterbeck (DLD) wist met een tijd van 16.33 de finishlijn te passeren. Bij de dames was het Lianne van de Belt uit Groningen (ze bracht haar jeugd door in Holtheme) die het parcoursrecord aanscherpte naar 18.30 min. Jan Pullen uit Zwolle wist op de 10km het behorende prijzengeld op te eisen met een tijd van 34.46 min. Bij de vouwen streek Trea van Goor uit Hollandscheveld met de eer. Zij won in een tijd van 41.47 min. De vierde editie van de 4x2,5 km estafette werd voor de derde keer gewonnen door Bloemsierkunst By Carlein 1. Dit bedrijf doet steevast alle jaren mee met enkele teams, volledig gehuld in de mooie zwart met roze tenues razen ze langs de winkel die gesitueerd is aan het prachtige parcours wat door het oude centrum van Gramsbergen slingert. Op www.uitslagen.nl kun je alle tijden nog eens rustig bekijken en alvast een trainingsschema opstellen om volgend jaar nog een keer te vlammen. De organisatie kijkt terug op een geweldige dag die zonder de hulp van de vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest. Waar een klein stadje, groot in kan zijn was vanavond wel weer zichtbaar. De Oranjeverenging Gramsbergen e.o. bedankt natuurlijk ook alle sponsoren en niet te vergeten alle deelnemers en verheugt zich nu al op de 17 editie. Deze zal zijn op maandag 27 augustus 2018.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.