Lichtstad Challenge 2019 wederom een groot succes

Ook dit jaar organiseerde de jeugdgroep van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. weer de Lichtstad Challenge. Dit is een toernooi tijdens Gramsbergen Lichtstad speciaal voor de jeugd vanaf 13 jaar. Tijdens de Challenge gaan vrienden- en vriendinnengroepen tegen elkaar strijden doormiddel van verschillende activiteiten.

Met een deelnemersveld van acht teams was de jeugd goed vertegenwoordigd. De eerste activiteit begon op de zondag met een zeskamp, waar onder andere zoveel mogelijk mensen in een auto gestopt moesten worden. De zeskamp werd gewonnen door Leger Des Pils. De volgende activiteit was op de woensdag waarbij geschoten moest worden bij de Grambarger Schutters. De hoogste scores werden gehaald door Aaps 1. Donderdag werden de groepen verkleed verwacht op de thema-avond. Op vrijdag restte het spectaculaire eindspel, water volleybal. In een grote bak met water werden onderling volleybalwedstrijden gespeeld. Ook deze activiteit werd gewonnen door Aaps 1. Om extra punten te halen, konden de teams opdrachten van de Bucketlist afwerken. Zoals het meedoen met het Jeu de Boules toernooi, het optillen van ‘de steen’ of optreden met één van de vele bands die tijdens Gramsbergen Lichtstad speelden. En natuurlijk mocht de Mystery Challenge niet ontbreken. Dit is een bericht dat op elk moment gestuurd kan worden, waarbij het meestal erom gaat wie het snelst een opdracht uitvoert. Er is fanatiek gestreden door de teams tijdens. Het team Leger Des Pils mag zich Lichstad Challenger van 2019 noemen, want zij stonden aan het einde van de rit bovenaan. Zij ontvingen een waardebon van €100,- die ze bij de deelnemende bedrijven van handelsvereniging E.M.M. kunnen besteden.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.