Gramsberger Dinnershow, een overweldigend succes!

‘Geweldig, prachtig, gigantisch lekker én zeker voor herhaling vatbaar’, enkele reacties die de organisatie ontving van de gasten, na een avond vol entertainment en culinair geweld. Een dag na de spectaculaire Gramsberger Dinnershow is het, het gesprek van de dag. Degenen die er bij waren kwamen superlatieven tekort en de afwezigen wilden al graag kaarten voor volgend jaar bestellen. Het doet de organisatie goed zoveel positieve reacties te mogen ontvangen.

De zaal van de Anerhof ging om 18.30 uur open waarna er al snel een enorme rij ontstond. Eenmaal binnen werden de gasten naar een chic gedekte tafel begeleid. Dit werd gedaan door 16 hardwerkende vrijwilligers die de bediening deze avond ook zouden verzorgen. Na het openingswoord van George van de Bout nam gastvrouw Suzanne Cremer het woord om het amuse gerecht te presenteren. Tijdens het uitserveren genoot het 300-tallige publiek van een daverend dance en acro-gymnastiek uitvoering van gymnastiekvereniging Gramsbergen, waaronder de Nederlandse kampioenen. Tijdens het eten kon het publiek genieten van een gelegenheidsband met muzikaal talent uit onze streek. Voor de pauze gaf Bé Snijders een kleurrijke presentatie over één van zijn favoriete landen, IJsland. Met prachtige foto’s en video’s gaf hij meerdere mensen een nieuwe vakantiebestemming.

In de pauze werd de motivatieprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor een straat in Gramsbergen die een extra steuntje verdiend om de straat het opeenvolgende jaar mooi te kunnen versieren. De eerste vijf winnaars van de stratenversiering gaven deze prijs dit jaar aan De Geurne. Tevens werden er 4 bonnen verloot onder de aanwezigen van restaurants van de deelnemende koks van deze avond, Amused food and Wines te Hardenberg, Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe te Diffelen en Brasserie De Zeven Deugden te Dalfsen.

Na de pauze voltrok zich een waar schouwspel op het toneel. Een hilarische uiteenzetting rondom de Vechtezomp waarbij de lachspieren flink werden getraind. Het hoofdgerecht, dat door de bediening met militaire discipline werd uitgeserveerd, was een waar plaatje en een streling voor de tong. Na het varen op de Vechtezomp moest er natuurlijk nog nagepraat worden en dus vervolgde het schouwspel zich op de kade. Tijdens deze persiflage werden de toch al flink belaste buikspieren wederom getest en werd er afgesloten met het Gramsberger volkslied. Het nagerecht gaf de buik weer enige ontspanning waarna de band het publiek nog lang vermaakte. Terwijl het publiek langzaam huiswaarts keerde waren, de afwassers in de keuken nog een hele tijd bezig om al het servies en bestek weer schoon terug in de kast te krijgen.

De organisatie kan terugkijken op een meer dan succesvolle avond die natuurlijk niet tot stand was gekomen door de vele sponsoren en vrijwilligers! Bij deze willen we dan ook alle vrijwilligers nogmaals hartelijk danken voor hun tomeloze inzet.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.