Gramsberger Dinnershow, een grandioze avond!


“Geweldig, prachtig, heerlijk en volgend jaar weer!” Enkele reacties van de gasten, na een avond vol entertainment en culinair geweld. Een dag na de spectaculaire Dinnershow is het, het gesprek van de dag. Daarmee is ook de tweede editie van de Gramsberger Dinnershow meer dan succesvol verlopen.

De deur van zalencentrum De Anerhof ging om 18.30 uur open. De gasten werden bij aankomst muzikaal verwelkomt door ‘Zus & Zo’ en door één van de vele vrijwilligers hartelijk welkom geheten met een amuse en glaasje bubbels. Eenmaal binnen werden de gasten, wederom door één van de vrijwilligers, naar een chic gedekte tafel begeleid. De zangtalenten van Lynn Bril klonken door een prachtig aangeklede zaal. Na het openingswoord van George van de Bout nam gastvrouw Suzanne Cremer het woord om het voorgerecht te presenteren. Tijdens het uitserveren genoot het 300-tallige publiek van muzikaal talent uit onze streek. Zo was er voor de pauze muziek van Taylormademusic (Harrie Snijders), Zus & Zo en Lynn Bril.

In de pauze werd de motivatieprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor een straat in Gramsbergen die een extra steuntje verdiend om de straat het opeenvolgende jaar mooi te kunnen versieren. De eerste vijf winnaars van de stratenversiering gaven deze prijs dit jaar aan De Maten 2.0. Tevens werden er waardebonnen verloot van de restaurants van de deelnemende koks van deze avond: Amused food and Wines, Restaurant de Woage, Brasserie de Boerderij Si-Es-An, Brasserie De Zeven Deugden en Landhoeve De Zwiese.

Na de pauze werd er gestart met het hoofdgerecht en was er muzikale omlijsting van de band Random Five. Vervolgens voltrok zich een waar schouwspel op het toneel. Een hilarische uiteenzetting van 'bekende Gramsbergers' rondom de buurtbus van Gramsbergen naar de Krim. Na de buurtbus moest er natuurlijk nog nagepraat worden en dus vervolgde het schouwspel zich op de kade bij café Bolte. Tijdens deze persiflage werden de toch al flink belaste buikspieren wederom getest. Het schouwspel werd afgesloten met het Gramsberger volkslied. Het nagerecht gaf de buik weer enige ontspanning, waarna de muzikanten het publiek nog lang vermaakte. Terwijl het publiek huiswaarts keerde, waren de afwassers in de keuken nog een hele tijd bezig om al het servies en bestek weer schoon terug in de kast te krijgen.

De organisatie kijkt terug op een meer dan succesvolle avond die natuurlijk niet tot stand was gekomen door de vele sponsoren en vrijwilligers. Bij deze willen we dan ook alle vrijwilligers nogmaals hartelijk danken voor hun geweldige inzet! De Gramsberger Dinnershow werd mede mogelijk gemaakt door: Bruinsma Kantoor Efficiency, Hulzebosch Bouw en Moderna. Ook willen we zalencentrum De Anerhof, Bloemenboetiek De Smidse en Gaasbeek Mediagroep danken voor hun medewerking.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.