Gramsbergen vlagt aan de Vecht

Ooit, toen Gramsbergen nog een zelfstandige gemeente was, kende Gramsbergen ook haar eigen vlag. Een blauwe vlag, met de drie gele bezantijnen.

Afgelopen voorjaar, tijdens het jureren bij een ander dorpsfeest, zagen wij dat alle huizen in het dorp haar eigen gemeentevlag uit hadden gehangen. Erg feestelijk om te zien.

Maar nog veel meer een prachtig gebaar van saamhorigheid en eensgezindheid. Dat laatste staat ook tijdens Gramsbergen Lichtstad centraal.

Zonder elkaar geen feest! Daarom heeft de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. de gemeentevlag van Gramsbergen weer in ere hersteld.

We zouden het prachtig vinden als heel Gramsbergen blauw-geel kleurt tijdens Gramsbergen Lichtstad.

Dan voelen we misschien nog meer verbondenheid met elkaar, met ons feest en met onze prachtige stad Gramsbergen.

De vlag is leverbaar in twee formaten. Een regulier formaat (1 x 1,5 mtr) voor aan de gevel voor €25,-en een groter exemplaar voor de vlaggenmast €45,-.

Belangstelling? Stuur een mailtje naar oranjevereniging@gramsbergen.nl. Laten we Gramsbergen de komende jaren blauw en geel kleuren!

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.