Gramsbergen telt af naar opening Gramsbergen Lichtstad

Dat Gramsbergen Lichtstad in aantocht is, is duidelijk te merken in de straten van Gramsbergen. Ondanks dat het voor velen zomervakantie is, is het één en al bedrijvigheid. De versiering wordt uit de opslag gehaald, er wordt druk geklust om bestaande versieringen bij te werken of om de nieuwe versiering op tijd af te krijgen. Een hele klus weer om Gramsbergen weer geweldig versierd en prachtig verlicht te krijgen, maar ondertussen oogt alles erg gezellig en wordt er veel gekletst en gelachen.

Het thema van Gramsbergen Lichtstad 2017 is ‘Proud to be Vout’. Een nieuw thema. De Oranjevereniging Gramsbergen e.o., organisator van Gramsbergen Lichtstad, denkt dat iedereen hier prima mee uit de voeten kan. Alles kan en alles mag. Gramsbergen Lichtstad duurt maar liefst 9 dagen en staat bol van activiteiten voor jong & oud. Vrijdag 25 september opent buurtvereniging Dahlenburg het festijn. Dit doen zij passend binnen het thema van hun straatversiering waarmee zij de editie van 2016 wonnen ‘Winter Wonderland’. Vanaf zaterdag gaan de activiteiten dan los. Een kleine greep uit het programma: panlatvissen, achtkamp, megaconert, vliegerfestijn, Lichtstadloop, dweilorkestenconcours, jaarmarkt, straattheater, vuurwerkshow en natuurlijk de optocht. Voor het volledige programma, aanvangstijden en locaties, kijk dan op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.