Gramsbergen Lichtstad 2020 gaat definitief niet door

De Oranjevereniging Gramsbergen e.o. heeft in overleg met de horeca-ondernemers in Gramsbergen en de gemeente Hardenberg moeten besluiten dat Gramsbergen Lichtstad 2020 definitief niet door kan gaan...

De gemeente Hardenberg geeft aan dat een vergunning niet verleend zal worden. Er is nagedacht over een kleinschalig evenement op een later moment. Een vergunning hiervoor zal echter niet meer door de gemeente verleend kunnen worden, maar dat moet worden verleend door de veiligheidsregio. De veiligheidsregio's hebben landelijk aangegeven dat zij een verbod op evenementen het liefst hadden gezien tot 1 oktober. Dit maakt dat de kans op een vergunning heel klein is.

Voor zowel de horeca als de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. wordt het risico te groot dat er kosten gemaakt moeten worden, terwijl Gramsbergen Lichtstad (of een alternatief daarop) niet door kan gaan.

Dit bij elkaar maakt dat de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. geen andere optie ziet dan Gramsbergen Lichtstad 2020 definitief af te gelasten.

Het bestuur beseft zich dat iedereen zich had verheugd op een Gramsbergen Lichtstad. Dit besluit is dan ook genomen met pijn in het hart. Het bestuur ziet echter geen andere keuze. Het bestuur van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. bedankt de horeca, sponsoren, vrijwilligers en (buurt)verenigingen voor hun steun, inzet en toezeggingen voor Gramsbergen Lichtstad 2020. We vertrouwen op begrip bij iedereen en hopen er in 2021 samen met jullie weer een geweldig feest van te maken!

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.