Gramsbergen Lichtstad 2019 is gestart

Op een ‘gruwelijk mooie manier’ heeft buurtvereniging Hattematte II de fakkel aangedragen voor de opening van Gramsbergen Lichtstad 2019. Geheel passend bij hun thema van de straatversiering, bracht een grote spin, met duistere figuren rond de vijver, de fakkel over het water naar de overkant. Daar stond burgemeester Peter Snijders de fakkel op te wachten, waarna hij de vlam ontstak. Het was de eerste en tevens laatste keer dat burgemeester Peter Snijders de vlam ontstak in Gramsbergen en Gramsbergen Lichtstad officieel opende. Namens de inwoners van Gramsbergen ontving hij uit handen van de voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. een mand met specialiteiten en lekkernijen die in Gramsbergen of één van de omliggende buurtschappen geproduceerd worden. Tijdens zijn speech sprak de burgemeester zijn waardering uit voor Gramsbergen en haar inwoners, die het samen weer mogelijk maken om zo’n mooi evenement als Gramsbergen Lichtstad neer te zetten. Hij roemde daarbij de saamhorigheid in Gramsbergen. Voorzitter George van den Bout sprak tevens zijn waarderingen uit voor alle buurtverenigingen, vrijwilligers en sponsoren. “Gramsbergen Lichtstad, een feest met en voor elkaar.”

Gramsbergen Lichtstad staat in het teken van het thema ‘Sport en Spel’ en duurt nog tot en met zaterdag 7 september. Kijk voor het volledige programma op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging of op de Facebookpagina van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o.

De opening en kleur-& schrijfwedstrijd is mede mogelijk gemaakt door: LTH Nijmeijer en RRS Riool Reiniging Service.


Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.