Gramsbergen Lichtstad 2018 was een geweldige editie!

Gramsbergen Lichtstad is weer voorbij. De vlam werd zaterdag 1 september net voor middernacht gedoofd. De Oranjevereniging Gramsbergen e.o. kijkt terug op een geweldige editie. De straten van Gramsbergen waren prachtig versierd en verlicht en zijn door een flink aantal bezoekers bekeken. Er ontstonden op bepaalde dagen zelfs files in het dorp, zoveel was er in de straten te zien. Ook werden de activiteiten, georganiseerd door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o goed bezocht en was het ’s avonds gezellig druk bij de diverse muzikale optredens in het centrum. Tegenvallers zijn er niet geweest, wel een aantal hoogtepunten. Het Megaconcert kende een recordaantal bezoekers en deelnemers. De Gramsberger Dinnershow was een geweldig succes, waar het 300-tallig publiek genoot van een heerlijk viergangendiner en geweldige optredens. Ook was de deelname aan de optocht groot. Maar liefst 12 versierde wagens en 23 loopgroepen hebben meegedaan. Ook werden er veel positieve reacties ontvangen op de kindermiddag die in samenwerking met het Comité Kindervrienden werd georganiseerd voor de kinderen en jonge jeugd van Gramsbergen. De jeugdgroep van de Oranjevereniging had dit jaar voor het eerst de Lichtstad Challenge georganiseerd voor de oudere jeugd van 15 tot 23 jaar. Zes jeugdgroepen hadden gedurende de week diverse (sportieve) activiteiten, zoals deelname aan de estafette van de Lichtstadloop, een schietwedstrijd bij de Gramsbarger Schutters en een zeepvoetbaltoernooi. Daarnaast ontvingen de groepen via de Mystery Message opdrachten die zo snel mogelijk uitgevoerd moesten worden. Het enthousiasme van de jeugdgroepen was groot, waardoor de Challenge ook in 2019 georganiseerd zal worden. Gramsbergen Lichtstad zal in 2019 plaatsvinden van vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september.

De Oranjevereniging Gramsbergen e.o. bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, (buurt)verenigingen en de gezamenlijke horeca voor hun bijdrage! Zonder hen was het niet mogelijk om zo'n feest te vieren.

Gramsbergen Lichtstad 2018 werd mede mogelijk gemaakt door:

Bij Janneke

Kuipers Bouwmaterialen Hardenberg

Café Bolte

LTH Nijmeijer

Boomkwekerij Loozen

Masévon Technology

Kapsalon Breukelman

Moderna Textielservice

Bruinsma kantoor efficiency

Brouwerij Mommeriete

CF-Kunststofprofielen

Move 4 Mobile

Boerderijrestaurant d’Oale Delle / cafe rest. De Anerhof

Oosterveen Hobbycentrum

De Binder

Pannenkoekenboerderij De Ganzehoeve

Kinderdagverblijf De Dassenburcht

Plus Alfring

Dianne de Goeijen Fotografie

Prins Sport

DION

Qonnected

Duinkerken Patatkraam

Raveco

Kinderdagverblijf Eigenwijz

Regiobank

Fysiotherapie De Binder

Garage Reinders

Gaasbeek Media Groep

RRS Riool Reinigings Service

Hamberg Installatieservice

Saxenburgh Groep

Gastouderopvang Hazeltje

Stadsherberg De Olde Woage

Huisartsenpraktijk Gramsbergen

Technisch Bureau Umbach

Hulzebosch Bouw

Telman Tweewielers

ID-training

Café The Alley

Kalfsupport

Autobedrijf en Tankstation Tromp

Kamphuis transport

Vasse groente- en fruitspecialist

Kelder Transport BV

Vechtstede Notarissen

Kerkdijk Tuintechniek

Zweers Bouwbedrijf

Bezorgslager Wim Kosse

Zweers SchildersbedrijfOver Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.