Glazenhuis Gramsbergen 2016 brengt € 46.087,84 op voor stichting ALS !

De 4e editie van Glazenhuis Gramsbergen heeft vrijdagavond een bedrag van € 46.087,84 opgeleverd.

Niet alleen vriendengroepen, sport- en buurtverenigingen maar ook kinderen hebben zich niet alleen het afgelopen jaar, maar ook de dagen tussen kerst en oud en nieuw, ingezet om geld op te halen voor deze nu zo langzamerhand traditionele Glazenhuis-actie. Met als primeur en daarmee slotstuk de eigen Glazenhuis single “Wat nou ALS...” gezongen door de Gramsberger zanger Erwin Hulzebosch.

De DJ’s van dit jaar, Eliza Altena, Boudewijn Gaasbeek, Willem Oldewening en Hayo van der Kamp werden afgelopen maandagavond om 22.00 uur opgesloten. Een week met een lach en een traan voor de bewoners, bezoekers en luisteraars voor deze actie, waarbij een uit de hand gelopen grap op Facebook om lege kratten in te zamelen een belangrijke bijdrage kreeg in de totaalopbrengst van dit jaar, maar waar ook stil werd gestaan bij de ernst van de ziekte waarbij patiënten met ALS uit heel Nederland naar Gramsbergen kwamen om te praten over de ziekte met al haar beperkingen en levensverwachtingen.

Gramsbergen telt een schrijnende bovengemiddelde van het aantal gevallen van ALS.

Loading Conversation

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.