Gezellige middag 55+

Sinds enkele jaren wordt op de maandagmiddag van Lichtstad Grambergen door de Oranjevereniging en de stichting 55+ actief een gezellige middag verzorgd voor de jonge ouderen. Gezien de massale opkomst, ruim 275 mensen, wordt dit zeer op prijs gesteld door deze doelgroep. Volgend jaar moeten we misschien wel op zoek naar een grotere ruimte.

Vanaf de eerste noot had het Brook Duo uit Maarkel de sfeer er goed in. Het duo met de bijnamen ‘de Badmutse’ en ‘de Weuste’ plakte met behulp van korte anekdotes en hier en daar een grap en een grol de liedjes aan elkaar. Afwisselend werden er eigen geschreven serieuze en grappige nummers gezongen door het duo. Er was zelfs een gastoptreden van Jantje Koopmans die zeer bekende hits gezongen heeft waaronder de meest aangevraagde plaat bij de regionale radiozenders, ‘Rode rozen voor jou gekozen’. Deze nummers werden luid meegezongen door het aanwezige publiek. Bij een enkel nummer werden de aanwezige dames verrast op een dansje en een smokske, zoentje, van de oudste van het duo. En toen de aanwezige Sjompiezingers mee mochten zingen met ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ ging het dak er bijna af van enthousiasme. De jonge ouderen werden meermalen verzocht actief mee te doen wat bij deze groep natuurlijk geen probleem was gezien de naam van de stichting. Halverwege de middag was er een korte pauze voor een borrel en een hapje en werden de laatste loten verkocht van de grote verloting.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.