Geweldige opkomst bij Panlatvissen

Voor de derde keer werd op zaterdag 26 augustus 2017 weer de panlatviswedstrijd gehouden. Het begint een traditie te worden. Vanaf half 10 werd gevist in het kanaal Almelo-De Haandrik. Ook dit jaar waren de weersomstandigheden weer geweldig goed. Inzet van de wedstrijd is de meeste centimeters vis te vangen. Dit jaar waren er totaal 46 ‘fanatieke’ vissers. Dit is een verdubbeling van het aantal van vorig jaar. Aan de vissers werden een panlat, een snoer, een zakje lokvoer en maden uitgereikt. Dit werd allemaal beschikbaar gesteld door ‘Oosterveen Hobbycentrum Tankstation Shop’.

Bij de jeugd was dit jaar Nick Koenderink de winnaar, hij ving een vis van 30 centimeter. Hij kreeg door de voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen, George van de Bout, een mooie beker uitgereikt.

De winnaar bij de volwassenen werd Henri Slot met maar liefst 183 centimeter, hij ving 13 vissen. Tweede werd Jan Westerman met 3 vissen met een totale lengte van 90,5 centimeter en derde werd Bertha Hagedoorn met 6 vissen en 89,5 centimeter. Ook zij kregen een beker uitgereikt.

Er is dit jaar goed gevangen. Totaal werden er 46 vissen gevangen met een totale lengte van 8,06 meter. De grootste vis, 50 centimeter, werd gevangen door Henk Kroezen.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.