Geslaagde 55+ middag in de Binder

Met 212 aandachtige toeschouwers, 12 rollators en het duo ‘Jong Belegen’ was de grote zaal in de Binder afgeladen vol bij de 55+middag. Na de opening en een welkomstwoord door de voorzitters van de Stichting 55+ en de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., kwamen de dames van het duo ‘Jong Belegen’ het podium op. Zij trakteerden het aanwezige publiek op humorvolle liedjes en sketches. Er kwam van alles aan bod. Zoals bijvoorbeeld de verbouwing van een huis. U kent het wel, zelfs als je alles goed afplakt… Of de vergelijking van de opvoeding van de jeugd van tegenwoordig met die van vroeger. “Vrogger werd er niet e’zeurd over een pijntje. En er waar’n gien oma’s neudig veur de BOV (Buitenschoolse oversteek vrijwilligers) Moeders deden alles zelf.’” Dit leverde veel instemmende reacties uit de zaal op.

Tijdens de pauze was er tijd voor een hapje en drankje en een verloting van de Oranjevereniging. Na de pauze vervolgde het duo ‘Jong Belegen’ hun verhaal met een uitleg over cursus mindfulness en hilarische gedachten over orgaandonaties. Na afloop bleek het publiek, afgaand op het enthousiaste applaus, zeer tevreden over deze, middag.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.