Fotogram tijdens Gramsbergen Lichtstad

Fotoclub 'Fotogram' organiseert tijdens de Gramsbergen Lichtstad een foto- en audiotentoonstelling in de Vlaswiek. Tevens organiseren zij een open fotowedstrijd. Er werden 34 foto's ingezonden. De jury, bestaande uit leden van Fotogram, hebben de foto's beoordeeld. Zij stelden dat de kwaliteit van de foto’s, in het algemeen gezien, hoog was en de ingeleverde werken waren in de meeste gevallen prima afgewerkt. De jury was blij verrast met een veelheid aan onderwerpen, wat de beoordeling en het bepalen van de prijswinnaars complex maakte. Om een ieder zo veel mogelijk bij de fotografie te betrekken is bij discussie over foto`s gekozen voor verschillende prijswinnaars. De ingezonden foto's en de foto's van de expositie zijn de gehele week van 19.00 tot 22.00 uur te bezichtigen in De Vlaswiek. Op zaterdag 1 september van 14.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis.

De foto's zijn door de jury uitvoerig bekeken en besproken wat leidde tot de volgende prijsverdeling.

1e prijsFoto van Ineke de Ruiter
Een prachtige en vooral creatieve foto. Een foto waarover is nagedacht voordat deze gemaakt is. De belichting is prima evenals de inkadering. Ook de spetters op het ijs geven een geweldige sfeer.

2e prijsFoto van Tineke Tromp
Een goed genomen macro foto. De scherpte ligt op de goede plek. De foto laat een prima compositie en inkadering zien. Ook het kleurgebruik geeft met de groene tinten een fraai geheel. De druppels geven aan dat de foto rechtopstaand is maar liggend is deze foto ook heel mooi.

3e prijsFoto van Janny Veldsink
Een mooie zonsondergang met een prachtige lucht waar enkele bomen schitterend afsteken. Er zitten wel een paar te lichte plekken in de foto, dat is jammer.

4e prijsFoto van Alice Kramer
Een fraai genomen foto van zebra`s in de vrije natuur. Een gedurfde, creatieve foto die iets abstracts over zich heeft. De foto is iets te licht afgedrukt, met name het gras.

5e prijsFoto van Agnes Brinkman
Hoe eenvoud tot een prima foto kan leiden zien we hier. De scherpte zit op het juiste punt in de foto.

6e prijsFoto van Bergit Reins
Een goede foto van een leguaan in waarschijnlijk een dierentuin. De leguaan is prima in beeld gebracht en kijkt de beschouwer aan. Het kleurgebruik is in harmonie op de gehele foto.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.