'Flater Pret Orkest' wint dweilorkestenconcours 2019

Woensdag 4 september was de avond tijdens Lichtstad Gramsbergen 2019 dat de dweilorkesten konden laten zien wat ze kunnen. De weergoden waren ons dit jaar goed gezind. Bij de start regende het, maar dat hoort bij een ‘DWEILorkesten’ concours. Het mocht de pret niet drukken. De dweilorkesten speelden er lustig op los en het publiek genoot hier volop van. Gedurende twee uur traden acht verschillende dweilorkesten op in het centrum van Gramsbergen bij de diverse horecagelegenheden. Een vierkoppige jury beoordeelde de orkesten op de onderdelen: afwisseling repertoire, inspelen op publiek, zuiverheid/kwaliteit en uitstraling.

Na wijs beraad in een hermetisch afgesloten ruimte, verkoos de jury ‘Flater Pret Orkest’ als winnaar, met als motivatie “De muzikanten spelen alles uit het hoofd, echte muziek.” Ondanks de eerste plaats, had je jury ook een kritische noot. “De trombones klonken soms vals.” De winnaar van vorig jaar ‘Dûvels Geweld’ moest het dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor ‘Veur Gek & Onwies’.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.