Een volle zaal bij het Megaconcert

Met 151 muzikanten is er afgelopen zaterdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Megaconcert. De muziekverenigingen Crescendo en SDG hadden een prachtig repertoire samengesteld wat door dit enorme aantal muzikanten ten gehore werd gebracht met als dirigent Egbert Stroeve van SDG. De tribune en alle aanwezige stoeltjes waren tot de laatste plaats bezet. Het publiek heeft genoten van een uitstekend concert met vele bekende stukken.

Het concert werd geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., waarna het concert losbarstte met de klanken van de Mars der Medici, gevolgd door Be Our Guest uit Belle and the Beast. In dit stuk was een hoofdrol voor Lisa Redza op alt-saxofoon. Na het meest bekende stuk uit de film Tarzan, two worlds,bracht gitarist en zanger Erik van ‘Holt ondersteund door een zestal van zijn leerlingen de klassieker I’m a Believer ten gehore. Later deze avond speelde dit gezelschap een andere klassieker, Leaving on a jetplane. Nummers uit de jaren zestig blijven het goed doen bij het publiek. De avond werd vervolgd door de symfonische hoogtepunten uit de film Frozen. Tijdens het stuk Oblivion van componist Astor Piazolla was het tijd voor de solo Anna Amsink op de sopraansax. Na de Racoon Medley, gearrangeerd door Alfred Willerink, werden er een aantal medewerkers en leden in het zonnetje gezet waaronder een lid die jarig was.

Het concert werd afgesloten met de mooie stukken African Symphony en Walking on Sunshine. Het concert werd bedankt met een staande ovatie. Vervolgens kon het publiek nog genieten van een enorm ritmisch gebracht stuk, Carnaval de Paris waarbij het concert helemaal los kon gaan. Na een laatste toegift van het concert werd het Megaconcert 2018 afgesloten, maar zal zeker de komende jaren in het programma worden opgenomen.

Het concert was via een livestream te beluisteren via de Noos. Daar is het concert terug te luisteren.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.