Dûvels Geweld uit De Lutte wint Dweilorkestenconcours in Gramsbergen

Woensdagavond was het ‘strijdtoneel’ voor de dweilorkesten tijdens de Gramsbergen Lichtstad. Ook dit jaar waren er weer acht zeer gemotiveerde en enthousiaste orkesten naar Gramsbergen gekomen om zichzelf en het talrijk aanwezige publiek te vermaken. Zelfs een beetje regen kon de feestvreugde niet bederven.

De orkesten speelden deze avond meerdere keren, op verschillende punten in het centrum. De verrichtingen van de dweilorkesten werd door een vakkundige vierkoppige jury beoordeeld op de onderdelen: afwisseling repertoire, inspelen op publiek, zuiverheid/kwaliteit muziek en uitstraling.Nadat alle punten waren opgeteld bleek dat Dûvels Geweld uit De Lutte als winnaar uit de bus kwam. Motivatie van de jury: spelen alles uit het hoofd, goede balans. Tweede werd We Bin D’r Uut uit Kampen en derde werd, met een nipt verschil op de nummers vier en vijf, SDG uit Ane. Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in Gramsbergen.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.