Buurtvereniging Ooster Esch winnaar Gramsbergen Lichtstad 2019

Buurtvereniging Ooster Esch winnaar Gramsbergen Lichtstad 2019

Het was een enorme klus, aldus de jury uit Rheerzerveen. Ga er maar aan staan. Een dikke 50 straten moesten op één avond worden beoordeeld, waarbij onder andere gelet werd op algemene indruk, verlichting, uitbeeldingen onderwerp en afwerking. In het juryrapport stond beschreven: “Er zijn veel sprekende thema’s, waar heel veel moeite voor is gedaan. Er is heel veel gezelligheid op straat. Je kunt zien dat iedereen zin heeft in de feestweek. Het was voor ons een feestje om te mogen jureren.” Een groot compliment naar alle buurtverenigingen!

Het was dan ook diep in de nacht dat het verlossende telefoontje kwam van de jury dat ze de prijzen hadden verdeeld. Buurtvereniging De Ooster Esch met het thema ‘Licht’ werd tot de mooist versierde en verlichte straat verkozen. De jury beoordeelde: “Het thema sluit aan op Gramsbergen Lichtstad. Origineel gemaakt, verschil tussen licht en donker is groot. Alle detail goed uitgewerkt. Totaal plaatje klopte. Het was letterlijk het lichtpuntje van de avond!” De tweede prijs ging naar buurtvereniging Hoge Esch met het thema ‘Erve De Esch’. De jury schreef: “Het was van begin tot eind een belevenis, terug in de tijd. Details kloppen. Mooi uitgelicht met de kleine lampen.” De derde prijs was voor buurtvereniging Hattemattestraat II, met het thema ‘gruwelijk mooi’. “Een straat om te griezelen en waar je snel door wil fietsen, maar toch ook weer niet. Veel interactie op de straat, goed geschminkt.“, aldus de jury.

De versierde staten zijn nog te bewonderen tot zaterdag 7 september 2008. Bij het inrijden van Gramsbergen volgt u de borden.

De jurering voor de winnende straten is mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf en tankstation Tromp en café Bolte.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.