​Buurtvereniging Hoge Esch opent Gramsbergen Lichtstad

Het was even schrikken tijdens de opening. Het openingswoord van wethouder Gitta Luiten werd bruut onderbroken door een enorme knal. Eén van de ‘cowboys van de Hoge Esch’ schrok hier zo van, dat ze de fakkel in het water gooide. “Hoe mut dat nou? Zonder fakkel kunt wi-j de vlamme niet anstekk’n. En zonder vlamme, kan ut Gramsbarger feest niet begunn’n!” Het bleek gelukkig in scene gezet. Vanuit een Tipi-tent kwam een groep ‘cowboy kinderen’ aan met een nieuwe fakkel. De wethouder was van de schrik haar openingswoord kwijt, maar dat hinderde niets. Ze sprak nog haar bewondering uit voor de inwoners van Gramsbergen. “De opening alleen is al een hele happening. Dat beloofd wat voor de rest van de week. Het college van B&W kijkt met altijd met bewondering naar Gramsbergen. Met elkaar slagen jullie er ieder jaar weer er een grandioos feest van te maken, waar iedere inwoner een steentje aan bijdraagt. Geweldig!” Samen met voorzitter George van den Bout ontstak zij de vlam, gevolgd door het Wilhelmus gespeeld door de muziekverenigingen Crescendo en SDG Ane. Hierna kon eindelijk het aftellen beginnen en mochten de kinderen van Gramsbergen een oranje ballonnen oplaten. Het teken dat Gramsbergen Lichtstad echt begonnen is!

Buurtvereniging Hoge Esch mocht Gramsbergen Lichtstad 2018 openen, omdat zij de editie van 2017 wonnen met hun versierde straat in het thema ‘Wilde Westen’. Wie zich dit jaar de mooist versierde straat mag noemen wordt zaterdag 25 augustus bekend gemaakt in dorpshuis De Binder.De straten van Gramsbergen zijn te bewonderen. Er zijn speciale routes uitgezet die met de fiets of auto te rijden zijn. Bij het binnenrijden van Gramsbergen wordt de route aangegeven middels pijlen. Gramsbergen Lichtstad duurt nog tot en met zaterdag 1 september en wordt afgesloten met de optocht. Kijk op www.gramsbergen.nl voor het volledige programma.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.