Buurtvereniging Hattemattestraat II wint Gramsbergen Lichtstad 2018

De onafhankelijke jury had vrijdagavond een zware klus. Alle straten van Gramsbergen werden bezocht en beoordeeld. Het was al diep in de nacht toen ze de punten hadden verdeeld en de prijzen hadden toegekend. Zaterdag 25 augustus werd de uitslag bekend gemaakt. Buurtvereniging Hattemattestraat II mag zich de mooiste van Gramsbergen noemen. Zij winnen Gramsbergen Lichtstad 2018 met hun thema ‘Gruwelijk mooi’ en mogen volgend jaar de opening verzorgen. De jury oordeelde: “Er is totale beleving. De hele straat is goed in het thema uitgebeeld. De verlichting is kloppend bij het thema. Daarnaast zijn er veel mensen in kostuum. Alles van was top tot teen. Angstaanjagend mooi!”

De tweede prijs was voor buurtvereniging Loozermars Noord met het thema ‘Energie’. “Een passend thema van deze tijd. De opbouw van vroeger naar nu is leuk gedaan. In de versiering zitten veel bewegende elementen.” De derde prijs is voor buurtvereniging Oosteresch met het thema ‘Licht’. “Een leuk en creatief thema.”, oordeelde de jury. “Het is leuk opgezet. Vooral bij de tweede rondgang, toen het donker was, kwam de versiering goed tot zijn recht.” De vierde prijs is voor buurtvereniging Osseweide met het thema ‘Ice Age’. “De versiering is heel creatief gemaakt en wordt goed uitgelicht. Mooie decoratie.” De winnaar van vorig jaar, buurtvereniging Hoge Esch’ ontving de vijfde prijs.

De straten van Gramsbergen zijn nog tot zaterdag 1 september te bewonderen. Er is een route uitgezet die met de fiets of de auto gereden kan worden. Bij het binnenrijden van Gramsbergen wordt de route middels pijlen aangegeven.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.