Buurtvereniging Dahlenburg opent Gramsbergen Lichtstad

Buurtvereniging Dahlenburg zal vrijdag 25 augustus a.s. Gramsbergen Lichtstad 2017 openen door het vuur te brengen naar de vlam. Zij doen dit in de stijl van de straatversiering waarmee zij de editie van 2016 gewonnen hebben, Winter Wonderland. We laten ons graag verrassen door een winters tafereeltje bij hopelijk stralend mooi weer! Voorafgaand aan de opening gaan de muziekkorpsen Crescendo en SDG door de straten van Gramsbergen. Zij kondigen het feest aan en halen buurtvereniging Dahlenburg op voor de opening.

Nadat de vlam is ontstoken en Gramsbergen Lichtstad officieel is begonnen, mogen alle kinderen in de basischoolleeftijd van Gramsbergen een ballon oplaten. Deze ballon kun je voor de opening ophalen bij de vrachtwagen. De drie kinderen waarvan de ballon de meesten kilometers heeft afgelegd krijgen een leuke prijs. De prijsuitreiking hiervan vindt in oktober plaats.

Als de barbeques ontstoken zijn, gaat een vierkoppige jury door de straten van Gramsbergen. Zij zullen de straten twee keer bezoeken. Eenmaal bij daglicht en een tweede maal bij duisternis. De jury, woonachtig buiten Gramsbergen, beoordeelt alle straten van Gramsbergen, op originaliteit, afwerking, verlichting en algemene indruk. Zaterdag 26 augustus, rond de klok van vijf uur, is de prijsuitreiking.


Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.