29 juli - Bluesconcert met topband

Op zaterdag 29 juli (aanvang 20.30 uur) is er in Het Bostheater een bijzonder bluesconcert, waarvoor uit hele land al belangstelling is getoond. Want met de Fossen & Struijk Band heeft Stichting ProGram een grote naam uit de vaderlandse blueswereld vast weten te leggen.

Het is dé Nederlandse Real Deal Chicago bluesband met repertoire dat voornamelijk geïnspireerd is door de hoogtijdagen van de Chicago Blues in de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw. De Fossen & Struijk Band won de Dutch Blues Award 2014 voor Beste Bluesband van Nederland. Robbert Fossen is al sinds de jaren ’80 enthousiast blueszanger, die ook (bas)gitaar- en harmonicaspel uitstekend beheerst. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met internationaal bekende bluesmuzikanten. Na twee keer eerder al genomineerd te zijn geweest als “Best Vocalist” werd Robbert in 2014 uitgeroepen tot voor beste blueszanger van Nederland. Aan zijn zijde staat Peter Struijk, die in 2013 werd genomineerd voor de Dutch Blues Awards categorie beste gitaristen. De andere bandleden zijn basgitarist Jan Markus en drummer Eduard Nijenhuis, in 2016 winnaar van de Dutch Blues Award voor beste drummer. Kortom, een topgezelschap.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.

Top