19 mei Swingend optreden Bigband HaproBiba

Met een swingend optreden van Bigband HaproBiba gaat op zaterdag 19 mei (aanvang 20.30 uur) het theaterseizoen 2018 van start. De bigband bestaat uit een aantal fanatieke muzikanten uit Hardenberg en omgeving. Het is een mix van getalenteerde jeugdspelers, gelouterde amateurmuzikanten en enkele professionals.

In de HaproBiba zijn veel bekende gezichten te zien. Naast leden van fanfare SDG uit Ane, waaronder Jelle en Berend Verbraeken, Erik Zweers en Rick Huisken, speelt ook Henk Boonstra van Crescendo mee. Andere mensen uit Gramsbergen, of oorspronkelijk afkomstig uit Gramsbergen, zijn onder andere Stefan Dries en Arjen Lambers die een belangrijk deel van de ritmesectie vormen. Daarnaast zingen Dianne Meesters, Marleen Kwant en Gertrud Kortman in de band.

HaproBiba staat onder leiding van Henri Gerrits, met ook al Gramsberger roots. Henri is muziekleraar, dirigent en componist/arrangeur. De muziek die gespeeld wordt door de HaproBiba loopt uiteen van oude soul- en discomuziek uit de jaren ´70 tot moderne hedendaagse popmuziek. Op het programma in Het Bostheater staan nummers van onder meer Aretha Franklin, Stevie Wonder, Earth Wind & Fire, Jennifer Lopez, Robbie Williams, Michael Buble, Anouk en het overbekende Iedereen is van de wereld van The Scene.

Het optreden in het Gramsberger Het Bostheater is voor HaproBiba de opmaat voor het Hardenberg Jazzfestival op zaterdag 26 mei (13.00-17.15 uur). Op twee podia in het centrum van de stad zullen optredens plaats vinden van verschillende muziekgroepen uit de regio Overijssel en Drenthe. Naast bigbands zal er plaats zijn voor kleinere ensembles die swing-, blues- of andere jazzgerelateerde muziek ten gehore zullen brengen.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.

Top