13 juli danceparty met deejays

Danceparty voor de schooljeugd

Voor de scholieren is het aftellen geblazen naar de zomervakantie. Net voordat de meesten op vakantie gaan, houdt Stichting ProGram op vrijdag 13 juli in Het Bostheater een danceparty. Dat betekent vette muziek van drie deejays, chillen en alcoholvrije drankjes. Tussen 19.30 en 21.30 uur draaien Sir Winston en T-Kid voor de leerlingen van de basisscholen. Vanaf 21.30 uur tot middernacht is het de beurt aan de leerlingen van het voortgezet onderwijs en neemt DJ EJB plaats achter de draaitafel.

Het evenement komt mede tot stand door het Cogas Cultuurfonds en het Evenementenfonds van de gemeente Hardenberg. ,,Er is voor de jeugd niet zoveel te doen in Gramsbergen en er is ook niet zoiets als een jeugdhonk of skatebaan. Daarom houden we speciaal voor de schooljeugd een danceparty in de openlucht, op een bijzondere plek, het nieuwe openluchttheater”, aldus voorzitter Ronald Belser van ProGram. De invulling is gedaan door de theaterwerkgroep, die zorgt voor een leuke aankleding van Het Bostheater met kleurrijke verlichting, loungebanken en zitzakken. Er worden alcoholvrije drankjes geschonken voor slechts 1 euro en er draaien deze avond drie deejays uit Gramsbergen.

Bij Erik Jan Beenen (DJ EJB) is de passie voor het draaien van muziek begonnen op de slaapkamer achter de PC. Samen met vrienden muziek luisteren en muziekclips bekijken. Namen als Tiësto staken het vuurtje alleen maar meer aan. In het begin werd je gevraagd om op een verjaardagsfeestje te draaien waarna de zuur verdiende centjes van bijbaantjes in de eerste dj apparatuur werd gestoken. (16e jaar) Bij elk volgende feestje met vrienden probeerde je muziek te regelen en wordt je als maar enthousiaster door de positieve reacties. Het begon echt spannend te worden toen ik me in ging schrijven voor enkele dj contest waarbij het de ene keer erg goed ging en de andere keer minder. Tot deze tijd (22e jaar) was mijn muzieksmaak vooral gericht op de hardere dance stijlen. Na die periode is het mij al snel duidelijk geworden dat ik vooral het publiek wil vermaken en dat hier ook andere muziekstijlen bij horen. Ik was vooral terug te vinden in en rond Gramsbergen op verjaardagen. Bruiloften, voetbalfeesten, feestweek en oud & nieuw. Tot op heden haal ik mijn voldoening door allround muziek te draaien van meezingers, top40, skihut en dance. Kortom als het publiek maar los gaat.


Winston Viskaal is geboren op het tropische eiland Mauritius waar muziek altijd zijn grote liefde is geweest. Op jonge leeftijd genoot hij al van de rhytmische beats van de mauritiaanse muziekstijl sega. Rond 5 jaar was hij vaak te vinden achter de computer, TV en de radio en luisterde hij naar diverse muziekgenres waaronder raggaeton, moombahton en diverse andere muziekstijlen zoals trance, electronic house en freestyle. Van hieruit is zijn passie voor het draaien van muziek begonnen.

Vanaf 7 jaar begon hij in zijn slaapkamer te oefenen met zijn mixer en spelers waar diverse genres met tropische beats en een hoog schudden met je billen gehalte werden afgewisseld met de stevige sub beats. Dat resulteert in een super gevarieerd programma met een hoog dansgehalte. Nu, op 10-jarige leeftijd verzorgt hij onder de naam Sir Winston meerdere voorprogramma`s van lokale DJ`s en breidt zijn muziekkennis en -stijlen meer en meer uit. Met het toevoegen van eigen samples probeert hij zijn eigen “Winston Sound” te creeeren. Kortom een avondje Sir Winston betekent een avondje moderne muzikale variatie!

Dj Tycho Hudepol, A.K.A T-Kid, is een 11-jarige DJ uit Gramsbergen. Twee jaar geleden volgde hij een DJ workshop op de camping waar hij dat jaar met zijn familie stond. Hij werd daar gehypnotiseerd door de twee draaiende ronde schijven voor hem. Vanaf die dag werd alles in het werk gesteld om thuis een DJ set te krijgen en dit lukte hem al snel. Na heel wat oefenen heeft hij nu alle knoppen en schuiven onder controle en dat zal hij deze avond laten horen! T-Kid draait vooral muziek waarop gedanst en gefeest kan worden, van de bekende hits tot de vetste dancebeats.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.

Top